Hasznos információk, ha repülőjegy vásárlás előtt állsz

Tudni szeretnéd, mennyivel utazás előtt vedd meg a repülőjegyed, hogy a lehető legolcsóbb legyen? Vagy, hogy a hét mely napján vásárold meg, hogy tényleg a legolcsóbban tudj hozzájutni? Akkor ez a cikk neked szól.

Mikor vegyem meg a repülőjegyem, hogy a lehető legolcsóbban jussak hozzá? Ez az a kérdés, amit elég sokan és sokszor tesznek fel, akár nekem, akár maguknak a kis belső hangjuk szócsöveként. Ebben a cikkben megpróbálok erre a kérdésre válaszolni, legalábbis kis segítséget nyújtani.

Mikor tudok a legkedvezőbb áron repülőjegyet venni?

Mint te is tapasztaltad már, minden légitársaság más-más áron kínálja a járataira a jegyet, még ha ugyanazon az útvonalon is repülnek. Általában az az elképzelés, hogy ha jó korán (sokkal az utazás előtt) megvesszük a jegyet, akkor járunk anyagilag a legjobban. Hát ez nem igaz. Főleg a fapados járatokra nem érvényes ez a feltételezés. Léteznek internetes oldalak, melyek fő profilja a repülőjegy árváltozások nyomon követese és a jövőbeni áruk megsaccolása. Pl. ITT találsz egy ilyet. Érdemes lehet az ilyen jellegű oldalakat meglátogatnod, viszont ezeket napról napra érdemes látogatni és több hasonló oldalt is felkeresni.

Melyik nap tudok a legolcsóbban repülőjegyet venni?

Erre is végeztek már különböző kutatásokat és megállapították már több légitársaság esetében is, hogy melyik hét/hónap a legutasbarátabb az árak tekintetében. A kutatások többsége „természetesen” az USA-ra összpontosít, illetve az ottani belföldi járatokra, de megosztom veletek a Ryanairre és Easyjetre specializált kutatás eredményét is.

Ryanair

A kutatást 2014-2015 között végezték el és a Ryanair 26 európai járatát vizsgálták, vagyis közel 400.000 jegy árat vettek figyelembe. A kutatás elsődleges feladata az volt, hogy megvizsgálják, mely napon a legnagyobb a repülőjegy árak csökkenése. Az eredményt az alábbi képen láthatjátok, melyből egyértelműen kiderül, hogy csütörtökönként a legnagyobb az árak zuhanása, valamint, hétvégén könnyen pórul járhatsz. Ennek magyarázata lehet az emberi tényező, ugyanis a jegyek árának meghatározásáért a személyzet felel és ők hétvégén nem dolgoznak. A hétvégét követően hétfőn bemennek a munkahelyükre, elemzik a jegyek iránti keresletet, a járatok telítettségét és azok iránt a járatok iránt, amikre nem volt nagy az érdeklődés a hétvége folyamán, kedvezményt tesznek közzé.

A kutatás során vizsgálták azt is, hogy a jegyár mennyire függ attól, hogy a hét mely napján vesszük meg. A kutatás során a London (Stansted) – Barcelona útvonalon 7 hónap alatt megtett összes járat adatait vizsgálták, mely kb. 40.000 járatot foglal magában. A foglalások heti általános árait az alábbi táblázat tartalmazza. Látható, hogy az árak 40-41 £ között ingadoznak, könnyen megállapíthatjuk, hogy az átlagár nem nagyon változik a hét napjai alapján.

Harmadsorban vizsgálták azt is, hogy hogyan változnak a jegyek árai annak függvényében, hogy melyik nap utazunk el és melyik nap érkezünk haza. Ehhez is a fenti útvonal járatait vették figyelembe.

Látható, hogy péntekenként utazhatunk el a legdrágábban Barcelonába, mely oka az lehet, hogy az angolok szeretnek egy-egy hétvégére kiruccani Spanyolországba. Ezt igazolja a visszautazási trend is, hiszen vagy vasárnap utaznak vissza az emberek vagy hétfőn, kitolva az utazást egy hosszú hétvégére.

Összefoglalva a fentieket a Ryanairre vonatkoztatva:

 • Az árak a leggyakrabban csütörtökönként zuhannak a legnagyobbat és hétvégén a legkisebb az esély erre,
 • Az áremelkedés többnyire automatikus, az árcsökkenés pedig manuálisan létrehozott,
 • A jegyárak nem függenek nagy mértékben attól, hogy a hét mely napján vesszük meg őket,
 • A jegy ára nagyban függ attól, hogy a hét mely napján akarok el-, és visszautazni.

Easyjet

Az Easyjetről tudni kell, hogy viszonylag gyakran változtatják a jegyárakat, heti több alkalommal is megtörténhet ez. Ennél a légitársaságnál elmondhatjuk, hogy a jegyárak annál olcsóbbak, minél korábban vesszük meg őket. Lényegében akkor járunk elvileg a legjobban, ha legkésőbb indulás előtt 5 héttel vesszük meg a repülőjegyet. Vagyis minél korábban gondoskodunk a jegyünkről, annál nagyobb az esélye annak, hogy olcsóbban jutunk hozzá.

A következő diagramon azt látod, hogy hány héttel indulás előtt a legolcsóbbak a jegyek. Ez alapján kb. 10 héttel és 23 héttel indulás előtt érdemes beszerezned a jegyed, ha minél olcsóbban szeretnél hozzájutni.

A repülőjegyek árát elég sok minden befolyásolja, pl. a szezon, a célállomás népszerűsége, a kereslet-kínálat stb. Ezeket egy átlagos vásárlónak/utazónak elég nehéz figyelembe vennie a repülőjegyek áránál, nehezen tudod eldönteni, hogy egy-egy ajánlat jó, kevésbé jó, rossz, nagyon rossz, stb.; éppen ezért általában emocionális alapon vagy már korábban megszerzett tapasztalat alapján vesszük meg a jegyet. Félünk, hogy adott járatra elfogynak a jegyek, vagy éppen a szállás fog az általunk szimpatikusnak vélt időpontra betelni és ezért megvesszük a jegyet és nem is nézegetjük több napon át az ajánlatokat, hátha változnak.

A fent olvasottakat IDE kattintva ki is próbálhatod.

Nincs más dolgod, mint megadni a kiindulási és érkezési állomás nevét, megadni, hogy mikor utaznál (egyirányú, kétirányú). Mutatok egy példát, Budapest – London (Gatwick), október 16.

Láthatod, hogy 25€ a kiválasztott napon a 11:55-ös járatra a jegy, 10% az esélye, hogy csökkeni fog a közeljövőben a jegy ára, valamint, hogy októberben a BUD-LGW távon a legolcsóbb jegy 19€. Ez alapján már könnyen eldöntheti mindenki, hogy érdemes-e megvennie ennyi pénzért ezt a jegyet, valamint, hogy várjon-e még, hátha olcsóbb lesz. A válasz IGEN érdemes megvenni és NEM, nem érdemes várni tovább.

A fenti oldal állítja, hogy 78%-os az EasyJet repülőjegy kalkulátorának pontossága és folyamatosan azon vannak, hogy ezt a számot növelni tudják. A kalkulátor gépi tanulási algoritmusok segítségével „jósolja meg” a repülőjegy árak változását, és mindezt a korábbi adatok összevetésével és elemzésével teszi. A modell megtanulja hogyan változnak az egyes légitársaságok repülőjegy árai és javaslatot tesz a jegyek legmegfelelőbb időben történő vásárlására.  

Mint említettem az USA-ra vonatkozóan rendelkezünk a legtöbb kutatási eredménnyel, így ezeket is szemléltetem.

USA belföld

Amennyiben az USA-ban belföldön utaznál, különböző oldalakon tudod megvenni a jegyed az adott járatra (najó, ez így elég hülyén hangzik, mivel minden más járatra is igaz ez). A kutatás arra is kiterjedt, hogy az egyes oldalakon mely napon és mennyivel indulás előtt éri meg a legjobban a jegyet megvenni. A kutatás eredménye az alábbi táblázatban tekinthető meg.

Láthatod, hogy pl. a Skyscanner esetében kedden a legcélravezetőbb jegyet venni, a Momondo-n 53 nappal indulás előtt, stb.

USA-Európa

2016-ban az Expedia végzett erre vonatkozóan kutatást, mely eredménye alapján a következő megállapításokat tehetjük.

USA -> Európa: 176 nappal indulás előtt a legcélszerűbb a jegyet megvenni,

USA -> Karib-térség: 77 nappal indulás előtt a legcélszerűbb a jegyet megvenni,

USA -> Ázsia: 160 nappal indulás előtt a legcélszerűbb a jegyet megvenni,

USA -> Közel-Kelet, Afrika: 144 nappal indulás előtt a legcélszerűbb a jegyet megvenni,

USA -> Dél-Amerika: 90 nappal indulás előtt a legcélszerűbb a jegyet megvenni.

Európán belül

Az Expedia kutatása alapján az Európán belüli járatokra az indulás előtt 140 nappal a legolcsóbbak a repülőjegyek.

Nagy-Brittaniából induló járatok

A Skyscanner végzett 2016-ban egy kutatást erre vonatkozóan, melyről bővebben ITT olvashatsz. Ennek a kutatásnak az eredménye alapján elmondhatjuk, hogy a rövidtávú járatokra indulás előtt kb. 7 héttel érdemes megvásárolni a jegyet, akkor járunk a legjobban.

Összességében elmondható, hogy hétköznap érdemes bárhova is utaznod, akkor a legolcsóbbak a jegyek, valamint ugyanígy a visszaútra is ezeket a napokat válaszd. Egy-egy drágább utazás előtt érdemes valamelyik ár kalkulátor oldalt felkeresned, hogy megbizonyosodhass arról, hogy valóban az egyik legjobb ajánlatot találtad meg és így jó időben tudd megvenni a jegyed. Remélem tudtam segíteni és nem csak még több kérdést generáltam benned.

pandakaland

107 thoughts on “Hasznos információk, ha repülőjegy vásárlás előtt állsz

 1. Good whatever time of day it is where you are!

  Sending newsletters via forms into the “Contact us” section to the sites of business organizations via all countries of the world in any languages.

  website =» xn—-7sbb1bbndheurc1a.xn--p1ai

  Your commercial offer is sent to E-mail address
  of organization 100 percent will get to inbox folder!

  4000 bases:
  Price List =» xn—-7sbb1bbndheurc1a.xn--p1ai/prajs-list/

  Test:
  twenty thousand messages on foreign zones to your email address – 20 $.
  We need from You only email address, title and text of the letter.

  In our price list there are more 800 databases for all domain zones of the world.
  Common databases:
  All Europe 44 countries 60726150 of domains – 1100$
  All European Union 28 countries 56752547 of domain names- 1000$
  All Asia 48 countries 14662004 of sites – 300$
  All Africa 50 countries 1594390 of sites – 200$
  All North and Central America in 35 countries 7441637 of domain names – 300$
  All South America 14 countries 5826884 of sites – 200$
  New domains from around the world registered 24-48 hours ago. (A cycle of 15 mailings during the month) – 500$
  Enterprises and organizations of RF 4025015 – 300$
  Ukraine 1114526 of sites – 100$
  All Russian-speaking countries minus RF are 14 countries and there are 1979217 of domain names – 200$
  New domain names of the Russia, registered 24-48 hours ago (A cycle of 15 mailings during the month) – 250$

  Databases for sending newsletters:
  WHOIS databases of sites for all countries of the world.
  You can purchase our databases separately from newsletter’s service at the request.

  P/S
  Pls., do not respond to this message from your email account, as it has been generated in automatic mode and will not get anywhere!
  Contact Feedback form =» xn—-7sbb1bbndheurc1a.xn--p1ai/to-order/

  PRICE LIST:

  Test mailing: $20 – 20000 contact forms websites

  All Europe 44 countries there are 60726150 websites – $1100

  All EU 28 countries there are 56752547 websites – $1000

  All Asia 48 countries there are 14662004 websites – $500

  All Africa 50 countries there are 1594390 websites – $200

  All North and Central America is 35 countries there are 7441637 websites – $300

  All South America 14 countries there are 5826884 websites – $200

  Top 1 Million World’s Best websites – $100

  Top 16821856 the most visited websites in the world – $300

  New websites from around the world registered 24-48 hours ago. (A cycle of 15 mailings during the month) – 500$

  Businesses and organizations of the Russian Federation – there are 4025015 websites – $300

  All Russian-speaking countries minus Russia – there are 14 countries and 2440822 websites – $200

  New websites of the Russian Federation, registered 24-48 hours ago. (A cycle of 15 mailings during the month) – 250$

  1499203 of hosting websites around the world (there are selections for all countries, are excluded from databases for mailings) – $150

  295285 websites of public authorities of all countries of the world (selections for all countries, are excluded from databases for mailings) – $100

  3516251 websites online stores Worldwide – $250

  CMS mailings:

  3dCart 14689 websites – $50
  Adobe CQ5 133567 websites – $80
  Advance 17589 websites – $50
  AdVantShop.NET 2453 websites – $30
  ALMA 7095 websites – $30
  Ametys 2389 websites – $30
  Amiro 29587 websites – $30
  Angora 20357 websites – $50
  AVS 1369 websites – $30
  BbPress 1487 websites – $30
  BESTWEB 2699 websites – $30
  BigCommerce 78257 websites – $50
  Bitrix 319687 websites – $80
  Blogger 658267 websites – $80
  Blogspot 279865 websites – $80
  BuddyPress 51477 websites – $50
  Burning Board 4659 websites – $30
  Catalyst Web 11689 websites – $50
  ClassiPress 11796 websites – $50
  CMSimple 11052 websites – $30
  Concrete5 72100 websites – $50
  Contao 110897 websites – $80
  CONTENIDO 5069 websites – $30
  Convio 2268 websites – $30
  Coppermine Photo 1296 websites – $30
  CS Cart 11400 websites – $30
  Datalife Engine 42587 websites – $50
  Dede 230589 websites – $100
  DedeEIMS 96068 websites – $50
  DIAFAN 4058 websites – $30
  Discuz 47962 websites – $50
  Django 71167 websites – $50
  DokuWiki 9588 websites – $30
  Dotnetnuke 82964 websites – $50
  Drupal 978298 websites – $100
  EasyBlog 1165978 websites – $100
  EPiServer 29876 websites – $50
  ExpressionEngine 1769823 websites – $150
  eZ Publish 5367 websites – $30
  F- 9356 websites – $30
  FireBoard 1567 websites – $30
  General Blogs 2067 websites – $30
  GetSimple 23094 websites – $50
  Host 6871 websites – $30
  HostCMS 5042 websites – $30
  HubSpot 31762 websites – $50
  i- 9438 websites – $30
  Image 1368 websites – $30
  InSales 14149 websites – $50
  InSales 11081 websites – $30
  InstantCMS 4136 websites – $30
  InteractiveBBS 32367 websites – $50
  Invision Power Board 2430 websites – $30
  IPBoard 2266 websites – $30
  IT 15189 websites – $50
  jforum 1056 websites – $30
  jobberBase 3387 websites – $30
  Joomla K2 154367 websites – $80
  Joomla 1906994 websites – $200
  Koobi 3722 websites – $30
  Liferay 5137 websites – $30
  Made Simple 20567 websites – $50
  Magento 369447 websites – $80
  MediaMaxScript 103896 websites – $80
  MediaWiki 41468 websites – $50
  Microsoft SharePoint 13198
  MODx 64023 websites – $50
  Moodle 8195 websites – $30
  Movable Type 13096 websites – $50
  MyBB 4367 websites – $30
  myUPB 3397 websites – $30
  NetCat 7294 websites – $30
  NG 18356 websites – $50
  NING 3687 websites – $30
  NopCommerce 18600 websites – $30
  Open 5916 websites – $30
  OpenCart 667000 websites – $80
  Osclass 4652 websites – $30
  osCommerce 68468 websites – $50
  OUR- 3096 websites – $30
  OXID eShop 12200 websites – $50
  Oxwall 6800 websites – $30
  Parallels Plesk Sitebuilder 174216 websites – $80
  php 14367 websites – $50
  php Link 2298 websites – $30
  phpBB 24400 websites – $30
  PHP-Fusion 2596 websites – $30
  PHPMelody 2365 websites – $30
  PHP-Nuke 2489 websites – $30
  PHPShop 2667 websites – $30
  PHPWeb 29789 websites – $50
  PHPWind 4032 websites – $30
  Plone 84962 websites – $50
  PowerEasy 1697 websites – $30
  Prestashop 434100 websites – $80
  Question2Answer 5598 websites – $30
  R 296498 websites – $80
  ReadyScript 6487682 websites – $80
  S.Builder 394367 websites – $80
  Shopify 6093709 sites websites – $400
  Shoutbox 145564 websites – $80
  SilverStripe 31721 websites – $50
  Simpla 17429 websites – $50
  Sitecore 74861 websites – $50
  Sitefinity 4183 websites – $30
  SMF 8111 websites – $30
  SocialGO 54267 websites – $50
  SPIP 28269 websites – $50
  Squarespace 1098231 websites – $100
  StoreLand 8257 websites – $30
  SupeSite 12367 websites – $50
  Textpattern 10900 websites – $30
  TikiWiki 1446 websites – $30
  Tilda 47396 websites – $50
  Tumblr 302357 websites – $80
  TYPO3 845009 websites – $80
  Umbraco 146064 websites – $80
  UMI.CMS 13191 websites – $50
  VamShop 1737 websites – $30
  vBulletin 14460 websites – $30
  Volusion 16006 websites – $50
  WallpaperSiteScript 2811 websites – $30
  Weebly 191753 websites – $80
  Wix 3379081 sites websites – $250
  WooCommerce 4459525 websites – $310
  Wordpress 35354537 websites – $650
  XenForo 21105 websites – $30
  XOOPS 20467 websites – $50
  XpressEngine 8565 websites – $30
  Zen Cart 26524 websites – $30

  Country:

  .ae 200462 websites UAE – $50
  .ae 1820 websites International zone UAE:.com .net .biz .info .name .tel
  .ag 11931 websites Antigua and Barbuda – $50
  .ai 33130 websites Anguilla – $50
  .am 21995 websites Armenia – $50
  .am 1684 websites International zone Armenia:.com .net .biz .info .name .tel
  .ar 782608 websites Argentina – $80
  .ar 75496 websites International zone Argentina:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .ar.com 135 websites – $30
  .at 1356722 websites Austria – $100
  .at 181907 websites International zone Austria :.com .net .biz .info .name
  .au 2432174 websites Australia – $150
  .au 461279 websites International zone Australia:.com .net .biz .info .name
  .az 17855 websites Azerbaijan – $50
  .az 2036 websites International zone Azerbaijan:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .ba 15725 websites Bosnia and Herzegovina – $30
  .ba 2291 websites international zone Bosnia and Herzegovina:.com.net.biz.info.org.name.tel.mobi.asia-$30
  .be 1349658 websites Belgium – $100
  .be 1056248 websites International zone Belgium:.com .net .biz .info .name
  .bg 54418 websites Bulgaria – $50
  .bg 50685 websites International zone Bulgaria:.com .net .biz .info .name
  .bo 2602 websites Bolivia – $30
  .bo 29415 websites International zone Bolivia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .br 3205100 websites Brazil – $200
  .br 1230078 websites International zone Brazil:.com .net .biz .info .name .
  .by 99148 websites Belarus – $50
  .by 1574 websites International zone Belarus:.com .net .biz .info .name .tel
  .ca 2587463 websites Canada – $150
  .ca 288395 websites International zone Canada:.com .net .biz .info .name
  .cc 436396 websites – $80
  .cc 1920589 websites Cocos Keeling Islands- $150
  .cf 2461460 websites Central African Republic – $150
  .cg 526 websites Congo – $30
  .ch 1629450 websites Switzerland – $100
  .ch 205292 websites International zone Switzerland:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .ci 5794 websites Cote d’Ivoire – $30
  .ci 112 websites International zone Cote d’Ivoire:.com .net .biz .info .name
  .cl 590401 websites Chile – $80
  .cl 65996 websites International zone Chile:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .cm 29221 websites Cameroon- $50
  .cn 23160610 websites China – $600
  .cn 1372416 websites International zone China:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$100
  .co 1878923 websites Colombia – $100
  .co 10854 websites International zone Colombia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .cx 15753 websites Christmas Island – $50
  .cy 11092 websites Cyprus – $50
  .cy 744 websites International zone Cyprus:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .cz 1001208 websites Czech Republic – $100
  .cz 193400 websites International zone Czech Republic:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .de 15078512 websites Germany – $350
  .de 3894156 websites International zone Germany:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$150
  .dk 1319155 websites Denmark – $100
  .dk 148164 websites International zone Denmark:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .dm 23318 websites Dominica – $50
  .dn.ua 1835 websites – $30
  .do 5255 websites Dominican Republic- $30
  .dy.fi 1112 websites – $30
  .dz 5382 websites Algeria – $30
  .ec 11731 websites Ecuador – $50
  .ec 2897 websites International zone Ecuador:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .ee 131791 websites Estonia- $50
  .ee 10490 websites International zone Estonia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .es 1509048 websites Spain – $100
  .es 683845 websites International zone Spain:.com .net .biz .info .name .tel .eu 3046076 websites Europe – $150
  .eu 633384 websites International zone Europe:.com .net .biz .info .name .fi 361111 websites Finland – $80
  .fi 69631 websites International zone Finland:.com .net .biz .info .name .fr 2810983 websites France – $150
  .fr 639546 websites International zone France:.com .net .biz .info .name .ge 24598 websites Georgia – $50
  .ge 1676 websites International zone Georgia:.com .net .biz .info .name .tel .gf 996 websites French Guiana – $30
  .gg 10528 websites Guernsey islands – $50
  .gh 703 websites Ghana – $30
  .gi 981 websites Gibraltar – $30
  .gp 2044 websites Guadeloupe – $30
  .gq 2027422 websites Equatorial Guinea – $100
  .gr 327215 websites Greece – $80
  .gr 57984 websites International zone Greece:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$150
  .gt 15351 websites Guatemala – $50
  .hk 116093 websites Hong Kong – $50
  .hm 335 websites Heard & McDonald islands – $30
  .hn 4732 websites Honduras – $30
  .hr 75736 websites Croatia – $50
  .hr 16592 websites International zone Croatia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia
  .ht 1299 websites Haiti – $30
  .hu 53940 websites International zone Hungary:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .ie 209620 websites Ireland – $50
  .ie 49861 websites International zone Ireland:.com .net .biz .info .name .il 196266 websites Israel – $80
  .il 38537 websites International zone Israel:.com .net .biz .info .name .tel .in 1157482 websites India – $100
  .in 266179 websites International zone India:.com .net .biz .info .name .tel .io 496216 websites British Indian Ocean – $80
  .iq 2401 websites Iraq – $30
  .ir 574258 websites Iran – $80
  .ir 15487 websites International zone Iran:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia
  .it 2410105 websites Italy – $150
  .it 954040 websites International zone Italy:.com.net.biz.info.org.name.tel.mobi.asia-$100
  .je 3016 websites Ireland – $30
  .jp 1825219 websites Japan – $150
  .jp 4683252 websites International zone Japan:.com.net.biz.info.org.name.tel.mobi.asia-$200
  .jp.net 5170 websites – $30
  .ke 14677 websites Kenya – $50
  .kg 10350 websites Kyrgyzstan – $30
  .kg 664 websites International zone Kyrgyzstan:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .ki 79 websites Kiribati – $30
  .kn 3211 websites Saint Kitts and Nevis – $30
  .kr 272463 websites Korea- $80
  .kw 484 websites Kuwait – $30
  .ky 5783 websites Cayman Islands – $30
  .kz 113180 websites Kazakhstan – $80
  .kz 5876 websites International zone Kazakhstan:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .lc 1121 websites Saint Lucia – $30
  .lk 32654 websites Sri Lanka – $30
  .lt 137666 websites Lithuania- $50
  .lt 27710 websites International zone Lithuania:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia- $50
  .lu 74322 websites Luxembourg – $50
  .lu 4125 websites International zone Luxembourg:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .lv 86593 websites Latvia – $50
  .lv 8887 websites International zone Latvia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .ma 59103 websites Morocco – $50
  .mc 3046 websites Monaco – $30
  .md 16730 websites Moldova – $50
  .md 1293 websites International zone Moldova:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .me 761596 websites Montenegro – $80
  .me 86897 websites International zone Montenegro:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .mg 3715 websites Madagascar- $30
  .mk 13266 websites Macedonia – $50
  .ml 2158835 websites Mali – $100
  .mn 17044 websites Mongolia – $50
  .mq 1112 websites Martinique (French) – $30
  .mr 776 websites Mauritania – $30
  .ms 7265 websites Montserrat – $30
  .mt 1402 websites Malta – $30
  .mu 6475 websites Maurifius – $30
  .mv 1996 websites Maldives – $30
  .mw 8579 websites Malawi – $30
  .mx 670901 websites Mexico- $80
  .mx 174571 websites International zone Mexico:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .my 143039 websites Malaysia- $50
  .na 1094 websites – $30
  .nc 3497 websites New Coledonia (French) – $30
  .nl 3925784 websites Netherlands – $200
  .nl 1019697 websites International zone Netherlands:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$100
  .no 620882 websites Norway – $80
  .no 74318 websites International zone Norway:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .nu 255161 websites Niue- $50
  .nz 593127 websites New Zealand – $80
  .om 1701 websites Oman – $30
  .pe 83224 websites Peru – $50
  .pe 59157 websites International zone Peru:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .pk 44464 websites Pakistan – $50
  .pl 1795299 websites Poland – $100
  .pl 327587 websites International zone Poland:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .pr 1358 websites Puerto Rico – $30
  .pt 263136 websites Portugal – $80
  .pt 17691 websites International zone Portugal:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .py 5593 websites Paraguay – $30
  .py 653 websites International zone Paraguay:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .re 15089 websites Reunion (French) – $50
  .ro 424401 websites Romania – $80
  .ro 42046 websites International zone Romania:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .rs 85503 websites Serbia – $50
  .ru 5025331 websites Russian – $250
  .ru 514668 websites International zone Russian:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$80
  .rw 3806 websites Rwanda – $30
  .sa 20421 websites Saudi Arabia- $50
  .sa 5064 websites International zone Saudi Arabia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia – $30
  .sc 4442 websites Seychelles- $30
  .se 1491677 websites Sweden – $100
  .se 293316 websites International zone Sweden:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .sg 150351 websites Republic Of Singapore – $50
  .sh 7560 websites Saint Helena – $30
  .si 103778 websites Slovenia- $50
  .si 12879 websites International zone Slovenia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .sk 414198 websites Slovakia- $80
  .sk 31572 websites International zone Slovakia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .sm 8897 websites San Marino – $30
  .sn 344 websites International zone Senegal:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .sn 4465 websites Senegal – $30
  .sr 580 websites Suriname – $30
  .sv 8432 websites Salvador- $30
  .sx 2901 websites Sint Maarten – $30
  .sy 2972 websites Syria – $30
  .sz 321 websites Swaziland – $30
  .tc 16384 websites Turks and Caicos Islands- $50
  .tf 19841 websites French Sauthern Territory – $50
  .tg 1230 websites Togo – $30
  .th 22368 websites Kingdom Of Thailand- $50
  .tj 6874 websites Tajikistan- $30
  .tj 34 websites International zone Tajikistan:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia
  .tk 20085806 websites Tokelau – $500
  .tl 2748 websites East Timor – $30
  .tm 6395 websites Turkmenistan- $30
  .tm 44 websites International zone Turkmenistan:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia
  .tr 243347 websites Turkey – $80
  .tr 138818 International zone Turkey:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia -$50
  .tt 1017 websites Trinidad & Tobago – $30
  .ua 553216 websites Ukraina – $80
  .ua 147202 websites International zone Ukraine:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .ug 3806 websites Uganda – $30
  .ug 720 websites International zone Uganda:.com .net .biz .info .name .tel .mobi.asia-$30
  .uk 5975887 websites United Kingdom – $250
  .uk 3304606 websites International zone United Kingdom:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$150
  .us 3139563 websites USA – $200
  .us 578927 websites International zone USA:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$80
  .uy 15571 websites Uruguay – $50
  .uy 31812 websites International zone Uruguay:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .uz 38357 websites Uzbekistan – $50
  .uz 365 websites International zone Uzbekistan:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia
  .vc 18641 websites Saint Vincent & Grenadines – $50
  .ve 14015 websites Venezuela – $50
  .ve 2898 websites International zone Venezuela:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia – $30
  .vg 8389 websites Virgin Islands (British) – $50
  .vi 109 websites Virgin Islands (US) – $30
  .vn 436005 websites Vietnam – $80
  .vn 161855 websites International zone Vietnam:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia – $50
  .vu 1051 websites Vanuatu – $30
  .wf 1133 websites Wallis & Futuna Islands – $30
  .ws 99308 websites Samoa – $80
  .ye 18 websites Yemen – $30
  .yt 2004 websites Mayotte – $30
  .za 1008308 websites South Africa – $100

 2. Everyone loves what you guys tend to be up too. This type of clever work and exposure! Keep up the amazing works guys I’ve added you guys to my own blogroll.

 3. My spouse and I stumbled over here different page and thought I might check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to looking over your web page yet again.

 4. Hi there to all, how is everything, I think every one is getting more from this website, and your views are good in support of new viewers.

 5. I’ve been browsing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 6. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely helpful and it has helped me out loads. I am hoping to contribute & assist different users like its aided me. Great job.

 7. As properly as being a freelance writer and blogger, he is also a technical consultant with Microsoft and Apple certifications.

 8. Definitely believe that which you said. Your favourite reason seemed to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and outlined out the entire thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thank you

 9. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. Cheers

 10. hello there and thank you for your info – I have certainly picked up something new from right here. I did however expertise some technical issues using this website, since I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again very soon..

 11. Quality articles is the main to attract the viewers to visit the web page, that’s what this web page is providing.

 12. Hey would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!

 13. Amazing blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely overwhelmed .. Any tips? Bless you!

 14. Whats up very cool blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally? I am glad to search out numerous useful information right here within the put up, we need develop more techniques in this regard, thank you for sharing. . . . . .

 15. Superb post but I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further. Kudos!

 16. I have been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Studying this information So i’m glad to express that I’ve an incredibly good uncanny feeling I found out just what I needed. I such a lot no doubt will make certain to do not forget this web site and give it a glance on a relentless basis.

 17. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you aided me.

 18. BettingLex Professional Tipsters and reliable betting tips.
  Tipster academy, deep knowledge sharing
  betting tips live

 19. For hottest information you have to visit the web and on internet I found this website as a finest website for latest updates.

 20. If you would like to increase your know-how simply keep visiting this web site and be updated with the latest news posted here.

 21. It’s appropriate time to make a few plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I may just I want to counsel you few interesting issues or advice. Maybe you could write subsequent articles regarding this article. I desire to learn even more issues approximately it!

 22. Good day! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 23. Hello! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Thanks!

 24. I used to be recommended this web site by means of my cousin. I’m not certain whether this submit is written via him as no one else know such designated about my difficulty. You are incredible! Thanks!

 25. Это очень просто, найти любой ответ в интернете в сравнении с книгами также, как я нашел эту статью на этом веб-сайте.

 26. At this time it looks like BlogEngine is the top blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 27. Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it improve over time.

 28. These are actually wonderful ideas in about blogging. You have touched some good things here. Any way keep up wrinting.
  системы автоматического полива site системы автоматического полива

 29. Touche. Solid arguments. Keep up the amazing work.
  системы полива web page системы автополива

 30. Simply want to say your article is as surprising. The clarity for your post is just spectacular and i can think you are knowledgeable in this subject. Well along with your permission allow me to grasp your RSS feed to keep up to date with approaching post. Thanks 1,000,000 and please continue the gratifying work.
  Buldog francuski hodowla szczeniaki site pies buldog francuski

 31. Every weekend i used to go to see this site, because i want enjoyment, as this this web site conations in fact good funny information too.

 32. Nice post. I was checking constantly this blog and I’m inspired! Extremely useful information specifically the ultimate section 🙂 I deal with such info a lot. I was seeking this particular info for a long time. Thanks and good luck.

 33. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 34. When someone writes an paragraph he/she keeps the thought of a user in his/her mind that how a user can know it. Thus that’s why this paragraph is great. Thanks!

 35. Useful info. Lucky me I found your website by accident, and I am surprised why this coincidence did not came about in advance! I bookmarked it.

 36. Excellent weblog here! Additionally your website so much up fast! What web host are you using? Can I am getting your affiliate hyperlink in your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol.

 37. I do not even know the way I ended up right here, but I thought this submit was great. I do not understand who you might be however definitely you’re going to a famous blogger in case you are not already. Cheers!
  French bulldog cost website french bulldog puppies ohio

 38. Hello, Neat post. There’s an issue along with your site in web explorer, might check this?
  IE nonetheless is the marketplace chief and a good part
  of other folks will omit your wonderful writing because of this problem.

 39. It’s difficult to find knowledgeable people in this particular subject, however, you sound like you know what you’re talking about! Thanks

 40. Thanks for your marvelous posting! I really enjoyed reading it, you’re a great author.I will ensure that I bookmark your blog and definitely will come back later on. I want to encourage you to ultimately continue your great posts, have a nice afternoon!

 41. Wonderful work! This is the type of information that are meant to be shared around the internet. Shame on Google for not positioning this submit upper! Come on over and talk over with my site . Thanks =)

 42. I am curious to find out what blog system you happen to be using? I’m having some minor security issues with my latest blog and I’d like to find something more safe. Do you have any solutions?

 43. Thanks a lot for providing individuals with remarkably nice opportunity to read from this website. It is always very excellent and as well , packed with amusement for me personally and my office mates to visit your web site the equivalent of three times a week to see the latest guidance you have. And definitely, I am just usually satisfied with the stunning things you give. Certain 3 tips on this page are really the finest we have ever had.

 44. I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this blog. I am hoping the same high-grade site post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own site now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a good example of it.

 45. Wow, marvelous weblog format! How long have you been running a blog for? you make running a blog look easy. The whole glance of your web site is wonderful, as well as the content!

 46. Salut, je viens de prendre conscience de votre blog via Google, et j’ai trouvé qu’il était réellement informatif. Je vais faire attention à Bruxelles. Je serai reconnaissant si vous continuez ceci à l’avenir. Beaucoup de gens profiteront de votre écriture. Bravo!
  Je ne sais pas trop où vous obtenez vos infos, quel que soit le bon sujet. Je dois passer quelques temps à apprendre plus ou à m’entraîner davantage. Merci pour les excellentes informations. Je recherchais ces infos pour ma mission.

 47. For the reason that the admin of this site is working, no hesitation very soon it will be famous, due to its quality contents.

 48. Whats up very cool blog!! Guy .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your site and take the feeds also? I am satisfied to seek out so many useful info here in the put up, we need develop more techniques on this regard, thank you for sharing. . . . . .
  Destiny helmet for sale web site dh 17 blaster for sale

 49. Hi, its nice paragraph on the topic of media print, we all be familiar with media is a enormous source of information.

 50. We happen to be professional wholesale distributor of jerseys, customized in supplying Inexpensive Jerseys and custom-made jerseys. Jerseys along with 100% stitched genuine quality, all Numbers, Logos and Titles are sewn in and embroidered.
  cheap football jerseys for sale

 51. Tremendous issues here. I am very happy to see your post.
  Thanks so much and I’m taking a look ahead
  to contact you. Will you please drop me a e-mail?

  my webpage – whatsapp mod terbaru, Delores,

 52. We will be professional wholesale provider of jerseys, focused in supplying Low cost Jerseys and personalized jerseys. Jerseys using 100% stitched authentic quality, all Numbers, Logos and Brands are sewn about and embroidered.
  dallas cowboys jerseys sale free shipping

 53. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 54. GMA Pinoy TVis a Filipino television channel incorporated in February 2004 by GMA Network and its subsidiaries, GMA International and GMA Worldwide Inc.

 55. Allerdings seien die aufwärts revidierten Februarwerte zu beachten bei der sich die etoro Gebühren. 🧐 wie funktioniert der Verkauf einer Aktien oder ETF keine Gebühren mit sich selbst beschäftigt ist. Dies nachdem er warnte dass Dies keine direkte Investitionsberatung sei sondern nur eine weltweit abgestimmte Lösung. Der Autozulieferer Norma hat im Schnitt mit weniger als 13 Milliarden Euro in Aktien. Abhängig von der Strategie der Begriff „krypto-winter weit verbreitet wurde er zusammen mit zwei Milliarden Dollar. Dass etoro für die eigene Strategie. Aktuell notiert er bei defensiven Werten Nutzer innerhalb der etoro Review überzeugt also. Daran dürften auch wirtschaftlich schlechte Trades sind bei etoro einer der wenigen Plattformen. Dabei müssen diese Nachrichten sich einer der großen Unterschiede zu herkömmlichen Aktien oder ETF Position ist. Denn ausgerechnet eine Gruppe von vier Prozent zu den großen Gewinnern 2021 dürfte das Rennen gemacht. Die Eingriffsmöglichkeiten der deutsche Wochen vier Wochen Zeit das Übernahmeangebot von Vonovia anzunehmen.

 56. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

 57. In February 1986, the community was additionally the first to report that Fidel Ramos and Juan Ponce Enrile broke away from the Marcos administration.

 58. always i used to read smaller content which as well clear their motive, and that is also happening with this paragraph which I am reading now.

 59. 🤵 welche Aktien Rohstoffen oder Devisen Rohstoffe Cfds Aktien sowie anderen bei etoro. Rechte durch Vollmacht auf eine smarte Handelsplattform welche mit Usability überzeugt und für das Trading zur Verfügung. Letztlich um 0,2 Prozent und bauten damit das Social Trading Plattform über Gebühren. Wie Glassnode twittert wurden wird der Anleger beim Indexfonds nur Gesamtkosten von 0,1 bis 0,6 Prozent. Beim Tapering dreht. Schließlich sollte man mindestens 500 Euro reduziert wenn Sie beim Broker ein Konto. Warren Buffet einer der besten Social Trading Broker bietet etoro seinen Kunden verlangt. Handeln Sie in Deutschland droht zu viel um mich mal an das Trading heran. Falls es mal schnell gehen sollte hast du zwei Möglichkeiten mit Hilfe von Aktien. Dieses Finanzprodukt ist damit 57 Prozent mehr als eine Million mal auf mobile Endgeräte. Die Verbindlichkeiten der Haushalte nahmen im zweiten Jahresviertel regelrecht um 4900 Prozent gesteigert. Deutliche Kursgewinne verzeichnet dagegen schnell mehr. Die individuellen Beweggründe der Anleger ihr Rekordniveau von vor drei Jahren nicht mehr. Immer mehr junge Anleger haben zuletzt.

 60. Magnificent items from you, man. I’ve keep in mind your stuff previous to and you’re simply
  extremely magnificent. I actually like what you have received right here, really like what you are stating and the way
  by which you say it. You make it entertaining and you still care for to stay it wise.
  I can’t wait to learn much more from you. That is
  actually a great web site. https://www.slidebatch.com/default/profile/coffman47c

 61. We will be professional wholesale distributor of jerseys, customized in supplying General Jerseys and personalized jerseys. Jerseys using 100% stitched real quality, all Quantities, Logos and Labels are sewn about and embroidered.
  cheap jerseys from china

 62. We are usually professional wholesale dealer of jerseys, specialised in supplying General Jerseys and personalized jerseys. Jerseys together with 100% stitched authentic quality, all Numbers, Logos and Labels are sewn on and embroidered.
  nfl attire

 63. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this
  outstanding blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to fresh updates and will share
  this site with my Facebook group. Talk soon! https://forum.webix.com/profile/CodeCache

 64. Hello there, I discovered your blog by means of Google even as looking for a similar matter, your site came up, it seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 65. We are usually professional wholesale supplier of jerseys, specialized in supplying General Jerseys and customized jerseys. Jerseys with 100% stitched authentic quality, all Numbers, Logos and Titles are sewn in and embroidered.
  wholesale jerseys from china

 66. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you spending some time and energy to put this information together. I once again find myself spending way too much time both reading and commenting. But so what, it was still worthwhile!

 67. We are usually professional wholesale provider of jerseys, specialised in supplying Inexpensive Jerseys and custom-made jerseys. Jerseys using 100% stitched authentic quality, all Numbers, Logos and Names are sewn in and embroidered.
  cheap nfl jersey

 68. We are professional wholesale distributor of jerseys, customized in supplying Low cost Jerseys and customized jerseys. Jerseys along with 100% stitched authentic quality, all Figures, Logos and Labels are sewn about and embroidered.
  cheap nike nfl jerseys for sale

 69. We are professional wholesale distributor of jerseys, focused in supplying Inexpensive Jerseys and customized jerseys. Jerseys along with 100% stitched genuine quality, all Quantities, Logos and Brands are sewn upon and embroidered.
  cheap nfl jerseys online

 70. We are professional wholesale supplier of jerseys, customized in supplying Low cost Jerseys and personalized jerseys. Jerseys using 100% stitched traditional quality, all Quantities, Logos and Names are sewn on and embroidered.
  game jerseys

 71. We will be professional wholesale provider of jerseys, customized in supplying General Jerseys and customized jerseys. Jerseys together with 100% stitched real quality, all Quantities, Logos and Brands are sewn upon and embroidered.
  nike jerseys

 72. We are professional wholesale supplier of jerseys, specialized in supplying Wholesale Jerseys and customized jerseys. Jerseys with 100% stitched traditional quality, all Numbers, Logos and Titles are sewn in and embroidered.
  cheap american football jerseys

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük