Azori-szigetek, azaz Hawaii Európa szélén 4. rész – Terra Nostra Botanikus Kert

A mostani posztban Európa egyik legszebb parkjába kalauzollak el. Annyi látnivaló és élmény van a Terra Nostra Botanikus Kertben, hogy megérdemli, hogy külön bejegyzésben mutassam be.

Köszönhetően a Furnas-völgyre jellemző különleges mikroklímának, olyan trópusi növényeket nézhetsz meg a parkban mint a kanári datolyapálma, a Bismarck pálma vagy az ausztrál királypálma. Maga a völgy, amiben a park található, egy vulkanikus kráter és a XVIII. században vált népszerűvé, köszönhetően annak, hogy a termálvizek iránti érdeklődés folyamatosan nőtt. Számos jól ismert magazin és kiadvány szerint a világ egyik legszebb kertje. Több mint 2.000 növényfajtával ismerkedhetsz meg és három medencében meg is mártózhatsz. A medencék hőmérséklete 35-40°C. A park 10:00-18:00 óra között van nyitva és a belépő felnőtteknek 8 €.

Az egyik meleg vizes medence, amiben meg lehet mártózni

A parkban található egy nagy termálvizes medence, mely a magas vastartalom miatt sáros narancsos színű. A fürdőt 1780-ban építtette Thomas Hickling, amerikai konzul. A medencén kívül Thomas Hickling nyári rezidenciát is készíttetett magának, melynek Yankee Hall a neve. A termálvizes fürdő kezdetben kisebb volt, egészen 1935-ig, amikor is megnagyobbították. Időközben 1930-ban Vasco Bensaude megvásárolta a parkot, a nyári rezidenciát átalakíttatta egy hotellé és megnagyobbíttatta a park területét. A sziget közepén található kis sziget, amire ki lehet mászni, már kezdettől fogva a medence részét képezte. A magas vastartalmú termálfürdő mellett még két medence található, ezekben is lehet fürdeni. Jóval kisebbek, viszont a víz hőmérséklete ezekben a medencékben magasabb.

Íme a termálfürdő

Mi először bejártuk a parkot, majd utána csobbantunk csak a vízbe. Megítélésem szerint a kisebb méretű, de melegebb vizű medence jobb volt, mint a magas vastartalmú nagy medence. Arra figyelj oda mindenképp, hogy NE fehér színű fürdőruhát / nadrágot húzz mielőtt bemész a termálvizes medencébe, tekintettel arra, hogy nagyon fog a víz színe. Elárulom, a körmöd színét is meg fogja festeni és az apró szőrszálakon is megtelepszik, így mindenképp alaposan tusolj le mielőtt az utcai ruhád felöltenéd.

Kép: A háttérben a Yankee Hall Fotó forrása: tripadvisor.com

A park bejárása – bár mi nem mindent néztünk meg – kb. 2 órát vett igénybe, majd a fürdőzésre további kb. 1 órát szántunk. A fürdőben tusoló és öltöző is található, mindkét lehetőség ingyenesen vehető igénybe. Külön férfi és női szekció található, melyet, ha eltévesztünk, szólnak is a járókelők.

Pár érdekesség még a parkról.

1, Itt található a Föld egyik legnagyobb kamélia gyűjteménye, több mint 600 fajta lelhető fel a parkban.

2, A park díszítőelemei közé tartoznak a növényekkel körbenőtt szobrok, melyek különböző állatokat ábrázolnak.

Különösebben nem fogok már írni a parkról, a lényeg fent elolvasható, helyette inkább jöjjenek a várva várt képek. Szemet gyönyörködtető a látvány így is, bár a képek nem tudják visszaadni a teljes valóságot.

Belépést követően ez a látvány fogadja az embert.

A parkban 4 kijelölt útvonalon mehetünk, de természetesen nem kötelező ezeken haladni.

Kis barlangos részek is találhatóak a parkban. Vigyázz, mert tele vannak galambtollal és -ürülékkel.

Az állatokat ábrázoló szobrok, melyeket benőttek a növények.

Egy kilátópont is található a park egyik végében. Ha az állatos szobrokat elmész megnézni, akkor ezt se hagyd ki, egymás mellett található a kettő.

A kilátóból ilyen a kilátás a park egyik tavára.

Különböző ösvények hálózzák be az egész parkot.

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődéses annyira ebben a 6 részes beszámolóban, hogy ellátogass az Azori-szigetekre. Ha lemaradtál volna az előző posztokról, itt találod őket.

 1. rész Általános tudnivalók a szigetekről
 2. rész A Lagoa do Fogo túraútvonal
 3. rész A legszebb kilátók Sao Miguelen
 4. rész TERRA NOSTRA BOTANIKUS KERT
 5. rész A TOP 16 látnivaló a szigeten
 6. rész A sziget gasztronómiája

Pandakaland

36 thoughts on “Azori-szigetek, azaz Hawaii Európa szélén 4. rész – Terra Nostra Botanikus Kert

 1. Visszajelzés: 38 super colt custom
 2. Visszajelzés: relx
 3. Visszajelzés: sbo
 4. Visszajelzés: beer777
 5. Visszajelzés: DevOps Consulting service
 6. Visszajelzés: escorte France
 7. Visszajelzés: cvv shop
 8. [url=https://stromectolgf.online/#]stromectol 3 mg tablets price[/url] stromectol tablets buy online

 9. [url=https://drwithoutdoctorprescription.online/#]buy prescription drugs without doctor[/url] cheap pet meds without vet prescription

 10. [url=https://drwithoutdoctorprescription.online/#]discount prescription drugs[/url] online canadian pharmacy

 11. Visszajelzés: prima weight loss review
 12. [url=https://zithromaxforsale.shop/#]generic zithromax medicine[/url] buy zithromax 500mg online

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük